't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)

Jouw zomer van 2021 in

Wichelen, Serskamp & Schellebelle

De warmste zomer, dichtbij huis

De zon, een heldere hemel, een verfrissend drankje in aangenaam bubbelgezelschap,…

Het is zomer! Ook al kunnen we aan de temperaturen zelf niets doen, het Lokaal Bestuur van Wichelen garandeert je ‘de warmste zomer’ ooit.

Net als vorig jaar zetten we tijdens de maanden juli en augustus volop in op entertainment en beleving dichtbij huis. Jong en oud kan tegen democratische prijzen proeven van cultuur, film en ontspanning. Allemaal binnen onze eigen gemeentegrenzen.

Ook nu doen we voor de organisatorische ondersteuning beroep op onze lokale verenigingen. Op die manier kunnen zij, opnieuw na een moeilijk jaar, de verenigingskassa spijzen.

Wij organiseren volgens de coronamaatregelen van het moment en doen er alles aan om je in alle comfort en veiligheid te laten genieten.

Raadpleeg de agenda & reserveer je plaats »

Vlaamse Feestdag

Het vieren van de Vlaamse Feestdag is een traditie in onze gemeente. Eentje die we ook in coronatijden in stand willen houden. Maar uiteraard met de nodige maatregelen in acht genomen. Net als vorig jaar focussen we niet op een centrale locatie, maar organiseren we op verschillende plekken in onze gemeente.

Er valt voor elke generatie iets te beleven, van 7 tot 99 jaar.

Meer info over de 11 juliviering »

Cultuur

De cultuursector heeft het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren gekregen. Ook in ons eigen cultuurhuis ’t Ankerpunt heeft er sinds oktober 2020 niemand meer op de planken gestaan.

We staan ook te springen om opnieuw artiesten te kunnen programmeren.

Niet op het podium van ’t Ankerpunt, maar wel op verschillende podia verspreid over de drie deelgemeenten

Meer over cultuur tijdens de warmste zomer »

Jeugdtheater Studio Orka

Studio Orka wordt beschouwd als het beste jeugdtheater van België. Ze staan erom bekend een wereld te creëren waarbij locaties getransformeerd worden tot omgevingen waar de spelers en het publiek volledig in op kunnen gaan.

Ze maken buitengewone voorstellingen voor kinderen én volwassenen, en onderscheiden zich door de gelaagde verhaallijnen, de humor waarmee ze moeilijke thema’s benaderen, de poëtische kracht van het decor en waar spelplezier.

Eind volgend jaar stopt het theatergezelschap met touren. Een unieke kans dus om dit toptalent nog eens aan het werk te zien. En dat op onze eigen gemeente.

Meer over Studio Orka »

Cinema in openlucht

Een gezellig avondje uit, een unieke ervaring, een goeie film,…. Je kan het allemaal beleven tijdens de openlucht cinema-ervaring op de drie deelgemeenten.

Net als vorig jaar kan je je eigen stoel meebrengen, en genieten vanop de eerste rij, of je kan een plaats met je wagen reserveren en gaan voor de ultieme drive-in experience.

Meer info over de openluchtcinema’s »

Kermissen

Potjesmarkt luidt dit jaar het kermisseizoen in.

Van 12 tot en met 15 juni zullen de typische kermisgeluiden van molens, muziek en gelach van kinderen het dorpsplein van Schellebelle vullen.

Om de coronamaatregelen te handhaven doet het Lokaal Bestuur beroep op een gespecialiseerde firma. Zo kan je in alle veiligheid de potjesmarkt (her)beleven.

Het laatste weekend van juni gaat de kermis door op het dorsplein van Serskamp. Ook tijdens deze Sint-Pieterskermis zien we er als Lokaal Bestuur op toe dat alles vlot en veilig kan verlopen.

Blikken we dan nog iets verder voorruit, dan kunnen we ook al Schellebelle kermis, het laatste weekend van augustus, en Septemberkermis in Wichelen, tijdens het eerste weekend van september, noteren in de agenda.

Meer info over onze kermissen »

Speelpleinen

Voor veel mensen wordt de zomer een ‘Staycation’, of beter ‘Vakantie in mijn straat’. Daarom beslisten we als gemeentebestuur om tijdens de zomer van 2020 versneld extra speelterreinen voor de kinderen in onze gemeente aan te leggen.

Een speelpleintje aan Bruinkruis in Serskamp achter de woningen van de Steenkouter, in de Bruinbeke aan het wegeltje tussen Wanzelestraat en Krijgelstraat en op de grasvlakte in de Nederkouter.

Door deze extra speelpleinen vermijden we drukte aan de speeltuinen die er reeds zijn, maar zorgen we vooral voor extra speelplezier.

Meer info over de speelpleinen »