't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)

Jouw zomer van 2020 in

Wichelen, Serskamp & Schellebelle

De warmste zomer, dichtbij huis

De temperaturen stijgen, de vogeltjes fluiten en het verlof gluurt om de hoek. Kortom, de zomer komt eraan. Niemand zal het ontkennen, corona heeft zwaar ingehakt op het sociaal leven. Zeker in een warme gemeente als de onze, waar het verenigingsleven zo sterk aanwezig is, vormde dit een heuse domper. Normaal komen mensen wekelijks samen bij activiteiten, evenementen, festiviteiten en/of om een frisse pint te pakken tijdens het fietsen of wandelen.

Het Lokaal Bestuur wil deze zomer dan ook alles op alles zetten om de sfeer en gezelligheid in onze gemeente nieuw leven in te blazen. Uiteraard allemaal binnen het kader en de richtlijnen van corona, maar samen ervaren en elkaar ontmoeten staan voorop. Om dit alles mee in goede banen te leiden en te ondersteunen, geven we de kans aan de verenigingen om ons hierin bij te staan. Ter compensatie krijgen ze hiervoor een mooi bedrag om de eigen kassa aan te spijzen. Een win-win voor iedereen. We voorzien, zoals de richtlijnen het voorschrijven, ruimte voor 200 personen per activiteit en voorzien een afstand van 1,5 meter tussen de bubbels. Op die manier kunnen we veilig genieten van de zomer.

Raadpleeg de agenda & reserveer je plaats »

Cinema in openlucht

Voor de rest van de zomer kan je in elke deelgemeente genieten van openluchtcinema met telkens drie films. Eén voor elke leeftijdscategorie, van de grappige familiefilm tot pure horror voor de liefhebbers. Bij goed weer gaan we voor het picknickconcept onder de blauwe lucht. Bij slecht weer schakelen we over naar drive-in modus met de wagen. Kortom, cinema gegarandeerd. Ook hier zal er op voorhand een ticket moeten aangekocht worden om je plaats te reserveren. Dit kan tegen de zeer democratische prijs van €3 en er hoort, net als bij de 11 juliviering, een gratis consumptie bij die kan gebruikt worden bij de lokale horeca.

Meer info over de openluchtcinema’s »

Kermissen

In het weekend van 28, 29 en 30 augustus is het normaal Schellebelle kermis. Ook september Kermis in Wichelen en oktober Kermis in Serskamp zullen doorgaan.

Momenteel zijn we nog in volle voorbereiding om onze kermissen binnen de regels van de Veiligheidsraad en met respect voor de social distance te kunnen organiseren, maar binnenkort mogen jullie hierover meer nieuws verwachten.

Meer info over onze kermissen »

3 Extra speelpleinen

Voor veel mensen zal het deze zomer ‘Staycation’ worden, of beter ‘Vakantie in mijn straat’. Daarom beslisten we als gemeentebestuur om versneld drie extra speelterreinen voor de kinderen in onze gemeente aan te leggen. Er komt een speelpleintje aan Bruinkruis in Serskamp achter de woningen van de Steenkouter, in de Bruinbeke aan het wegeltje tussen Wanzelestraat en Krijgelstraat en op de grasvlakte in de Nederkouter. Door deze extra speelpleinen vermijden we drukte aan de speeltuinen die er reeds zijn, maar zorgen we vooral voor extra speelplezier in deze Warmste Zomer.

Meer info over de extra speelpleinen »

Vlaamse Feestdag

We trappen af met een 11 juliviering in een nieuw, tijdelijk (corona)jasje. Dit jaar zullen de activiteiten niet gecentraliseerd worden op één locatie, maar kiezen we voor een aanbod op vier plaatsen. We kiezen zoals steeds voor theater op kindermaat. De unieke voorstellingen gaan door in openlucht, 200 stoelen per locatie en deze op een veilige afstand. Om dit te kunnen garanderen is er, in tegenstelling tot andere jaren, geen vrije toegang. Wie wil deelnemen zal zijn plaats moeten reserveren. Het ticket geeft je toegang tot de locatie én je kan ter plaatse een drankbonnetje verkrijgen dat gebruikt kan worden bij de lokale horeca.

Meer info over de 11 juliviering »