't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)

Jouw zomer van 2022

in Schellebelle, Serskamp en Wichelen

De warmste zomer, dichtbij huis

’t Is weer tijd voor zonnige dagen met koele drankjes, goed gezelschap, veel sfeer en gezelligheid en een vleugje cultuur.

Kortom, alle ingrediënten voor een nieuwe editie van de Warmste Zomer! We hebben alweer een mooi programma voor jullie klaar met topentertainment van de bovenste plank.

Ook dit jaar reizen we door de drie deelgemeenten van onze gemeente. In de pastorijtuin van Serskamp kan je terecht in ‘Den Babbelhof’ waar we artiesten programmeren waarover nog jaren gebabbeld zal worden. In Schellebelle vind je ‘Den Achtertuin’ waar je kan genieten van laagdrempelige cultuur en op ‘ ’t Letterveld’ in Wichelen worden twee niet te missen lezingen aangeboden.

Ben je benieuwd naar het aanbod? Scroll naar het luikje cultuur en ontdek wat we voor jou in petto hebben.

Het wordt ongetwijfeld een fantastische zomer en wij willen hem graag met jou beleven.

Reserveer jouw tickets hier

Vlaamse Feestdag

Na twee bijzonder jaren keren we met deze 11-juli viering terug naar het bekende concept. Eén dorpsplein, één programma maar veel plezier. Het feest van de Vlaamse Gemeenschap zal dit jaar doorgaan op het dorpsplein van Serskamp.

Er valt voor elke generatie iets te beleven, van 7 tot 99 jaar.

Meer info over de 11 juliviering »

Cultuur

De deuren van ons CC, ’t Ankerpunt, sluiten hun deuren voor de zomerstop, maar dat betekent niet dat we bij de pakken blijven zitten. Neen, ook tijdens de zomer kan je cultuur beleven in onze gemeente. De Warmste Zomer biedt een podium aan diverse artiesten.

Benieuwd wat je allemaal kan verwachten?

Broken Bottle Big Band

12 MANNEN
1 VROUW
100% PARTYBAND

De BBBB plukt al het goeds uit de ether en gooit het in je dag. Een trip door reggae, hip hop, the 90ties, Hollandse jump, salsa, drum&bass, balkan en zoveel meer! Gaz! Gaz! Gaz gaz gaz! BBBB blijft brandend actueel met de nieuwste hits en zet zo elk feest in vuur en vlam. Alles écht, alles live.

Van carnaval tot festival, van kermistent tot bedrijfsevent, BBBB bouwde feestjes in alle uithoeken van ons Vlaanderenland, met excursies naar Frankrijk en Spanje. Wat ons onderscheidt van alle andere coverbands: blazers (7 in totaal!) en goesting, veel goesting.

Datum: zaterdag 16 juli 2022 om 20 uur
Locatie: 
Domein Sociaal Huis (Oud Dorp 2, Wichelen)

Reserveer jouw tickets hier

Frankenstein

Frankenstein is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven door een meisje van 19 jaar, de Londense Mary Shelley.

Braeckman, Van Bendeghem en Vitalski zijn een uniek trio, dat zichzelf wel eens The Fox Brothers noemt.  Hun verregaande geleerdheid is altijd speels en guitig. De drie schijnen te rivaliseren in eloquentie, vallen elkaar af en toe aan, maar zijn vooral drie brothers-in-crime, met een oprechte liefde voor negentiende eeuwse literatuur.

Datum: zaterdag 23 juli om 20 uur
Locatie: 
’t Letterveld (achter het Sociaal Huis), Oud Dorp 2, Wichelen

Reserveer jouw tickets hier

Cleymans en Van Geel

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn vrienden. Ze zijn zelfs beste vrienden. Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog van het café, maar ook al meer dan 15 jaar op de planken.Op zoek naar een geldig excuus om de nieuwjaarsnacht van 2004 op een alternatieve manier door te worstelen, richtten de heren een Nederlandstalige coverband op. Deze groep ontpopt zich tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia. Met een mix van onverwoestbare songs en de nodige dosis humor, maakt Vlaanderen kennis met CLEYMANS & VAN GEEL.

Hoewel de interne roep naar eigen muziek de laatste jaren steeds luider en luider klonk, was er altijd wel weer een reden om er niet aan toe te geven. Maar in 2020 bracht het duo CLEYMANS & VAN GEEL een allereerste album uit met eigen songs. Omdat het tijd werd. En omdat ze er gewoon belachelijk veel zin in hebben.

Datum: vrijdag 29 juli 2022 om 20 uur
Locatie: 
Pastorijtuin Serskamp

Reserveer jouw tickets hier

Marx

In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

MARX wordt gespeeld door niemand minder dan Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, MASSIS, De Helaasheid der dingen, Le Tout Nouveau Testament, The Zookeeper’s Wife). Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Het kan dan ook niet anders dan en geweldige en unieke combinatie worden.

Credits:

Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt

Spel: Johan Heldenbergh

Datum: vrijdag 5 augustus 2022 om 20 uur
Locatie:
Oude schoenfabriek ‘Frieda’, Hekkergemstraat 38, Schellebelle

Reserveer jouw tickets hier

Die Verdammte Spielerei

4 saxofonisten, 1 percussionist en een unieke frontman. Dat is de formule van deze 6-koppige (straat)theaterformatie. Die Verdammte Spielerei, dat is absurditeit, humor, een hoeksken af maar vooral heel veel plezier. Deze interactieve voorstelling belooft een niet te vergeten evenement te worden. We drinken er alvast enen op…

Datum: vrijdag 12 augustus 2022 om 20 uur
Locatie: 
Pastorijtuin Serskamp

Reserveer jouw tickets hier

In gesprek met Lize Spit

Lize Spit (1988) groeide op in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won zowel de publieks- als juryprijs bij write Now! in 2013.

In 2016 verscheen haar debuutroman ‘Het Smelt’, waarvan meer dan 200 000 exemplaren werden verkocht. Er volgden vertalingen in twaalf landen en een verfilming. Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban-Debuutprijs, werd NRC boek van het jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Premio Strega Europeo. In december 2020 verscheen haar tweede roman ‘Ik ben er niet’.

Lize Spit werkt als gastdocent creatief schrijven voor LUCA School Of Arts en RITSC. Ze is columnist bij De Morgen.

Datum: zaterdag 20 augustus 2022 om 20 uur
Locatie: 
’t Letterveld (achter het Sociaal Huis), Oud Dorp 2, Wichelen

Reserveer jouw tickets hier