't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)

Vlaamse feestdag

11 juliviering

Verspreid over 3 locaties

Het vieren van de Vlaamse Feestdag is een traditie in onze gemeente. Eentje die we ook in coronatijden in stand willen houden. Maar uiteraard met de nodige maatregelen in acht genomen.

Net als vorig jaar focussen we niet op een centrale locatie, maar organiseren we op verschillende plekken in onze gemeente.

Er valt voor elke generatie iets te beleven, van 7 tot 99 jaar.

Heb je interesse in meerdere voorstellingen? Geen paniek, we zorgen ervoor dat je voldoende tijd hebt om je te verplaatsen van de ene locatie naar de andere.

Zoals gebruikelijk zijn de festiviteiten tijdens de 11-juli viering gratis, maar om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen, zal er op voorhand een ticket gereserveerd moeten worden.

De locaties voor de 11-juli viering 2021

  • Pastorijtuin in Serskamp
  • Weide tegenover Aard 19 in Schellebelle
  • School ‘GIBO De Meander’ in Wichelen

Bekijk de volledige agenda »

11u: Aperitiefconcert met Lady Linn

Lady Linn hoeven we niet aan u voor te stellen. Deze voormalige inwoonster van onze gemeente is een muzikaal toptalent, met een grote voorliefde voor Jazz. Samen met haar Magnificent Seven bracht ze in totaal 4 albums uit en toerde ze door heel Vlaanderen.

Voor dit aperitiefconcert staat ze in duo op de Serkampse planken, een muzikaal hoogstandje op deze Vlaamse feestdag.

Door haar voorliefde voor jazz omringde de Oost-Vlaamse Lien De Greef zich in 2004 met zeven muzikanten. Samen met deze Magnificent Seven toerde ze enkelen jaren met jazz- en swingcovers voordat ze in 2008 haar eerste eigen album, ‘Here we go again’, uitbracht. Hiermee brak ze definitief door in Vlaanderen, niet in het minst dankzij haar grootste hit ‘I Don’t Wanna Dance’, een cover van het gelijknamige Eddy Grant-nummer.

Datum: zondag 11 juli om 11u00
Locatie:
Pastorijtuin Serskamp

Gratis toegang maar plaatsen zijn beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Details & reservatie voor het aperitiefconcert met Lady Linn »

11u & 14u: Het Pentaccordeon

Ooit, lang geleden, leefde Oscar.

Uitvinder, onderzoeker, bioloog, zoöloog, gespecialiseerd in de zee en al wat erin leeft. Hij onderzocht de golven, de getijden, de boven- en onderstromen. Tot plots de Tweede Wereldoorlog uitbarst en zijn gezin moet vluchten naar Engeland. Doodsbang voor de gevaarlijke overtocht op zee bouwt hij een uniek in­strument waarmee hij de zee kan bedaren. Zodat zijn gezin tijdens de oorlog veilig kan vluchten over zee.

Emma en haar broer, nakomelingen van Oscar, duiken diep in zijn verleden. Samen met het publiek proberen ze leven te blazen in een instrument waarmee hij het leven redde van honderden mensen: het PENTACCORDEON.

Datum: zondag 11 juli om 11u00 en om 14u00
Locatie: 
Weide tegenover Aard 19 in Schellebelle

Gratis toegang voor inwoners van Wichelen, maar plaatsen zijn beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Details & reservatie voor  “Het Petaccordeon” »

17u: Jeugdvoorstelling Charlie Bravo

Een monoloog over jezelf durven zijn. Ondanks je ouders, je afkomst, je omgeving, je vrienden. Over het kiezen van je pad. Kiezen wie je wil zijn, bent en wordt.

Dit persoonlijke en zelf geschreven verhaal gaat over een thema waarop momenteel nog een groot taboe rust: emotioneel misbruik binnen het gezin. Aanverwante thema’s zijn narcisme, manipulatie en onderdrukking. Ondanks het zware thema is het een positieve voorstelling over moed, hoop, jezelf durven zijn en het geluk vinden.

De regie was in handen van Stefan Perceval die Charlotte gedurende het hele maakproces begeleid heeft.

Actrice Charlotte De Groof is bekend van de buurtpolitie en brengt met deze voorstelling een stuk over moed, hoop, jezelf durven zijn en het geluk vinden.

Geschikt voor een publiek vanaf 14 jaar.

Datum: zondag 11 juli om 17u00
Locatie:
Turnzaal GIBO De Meander (Margote 11, te Wichelen)

Gratis toegang maar plaatsen zijn beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Details & reservatie voor “Charlie Bravo” »

19u: Comedy van Steven Goegebeur

Steven Goegebeur heeft 3 soloshows op zijn palmares en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de comedywereld. Speciaal voor u brengt hij het allerbeste uit tien jaar comedy.

Als Steven Goegebeur het podium opstapt begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril.

Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van.

Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’

Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas moeten terugbetaald worden.

Datum: zondag 11 juli om 19u00
Locatie: 
Pastorijtuin Serskamp

Gratis toegang maar plaatsen zijn beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Details & reservatie voor Steven Goegebeur »