Coronaproof genieten van cultuur? Klik hier & ontdek hoe
't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)
Vrijdag 05/02/2021

Gust De Coster

Belpop 80’s

Aanvang: 20:00 Locatie: 't Ankerpunt Evenement is afgelopen

Belpop 80’s Gust De Coster

Muziek Evenement is afgelopen
Bij de opmaak van het programmaboekje zaten we al met ons hoofd bij het weekend en zijn daarom iets minder oplettend geweest. De datum van deze voorstelling is correct maar het gaat, in tegenstelling tot wat het programmaboekje vermeldt, om een vrijdagavond. Onze excuses voor de verwarring. Wij verwelkomen u sowieso met veel plezier.

Begin jaren ’80 is een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde. Radio DJ Gust De Coster, gaf het de naam Belpop. In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde hij bijzonder veel aandacht aan groepen als The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut…

Vier Belpop-artiesten die nog steeds actief zijn, brengen deze hoogdagen weer tot leven met liveoptredens. Marcel Vanthilt, Peter Slabbynck, Jo Lemaire en Elsje Helewaut. Elk brengen ze hun beste nummers uit de jaren ’80 en coveren ze ook hits van andere Belpop-artiesten. Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpop-periode alsof Vrijaf nooit uit de ether verdwenen is. Het publiek kan zich helemaal onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.

Artiesten

  • Gust De Coster (DJ, verteller)
  • Marcel Vanthilt (zang)
  • Peter Slabbynck (zang)
  • Jo Lemaire (zang)
  • Elsje Helewaut (zang)
  • & muzikanten

Details

Datum: vrijdag 05/02/2021 Aanvang: 20:00 Locatie: 't Ankerpunt

Tickets

Dit evenement is afgelopen, er kunnen geen tickets meer gekocht worden.