Klik hier en ontdek het programma voor seizoen 2024-2025 »
't Ankerpunt Jeugd & Cultuurcentrum ‘t Ankerpunt - Pruytenshof 53, 9260 Serskamp (Wichelen)

Nieuws Lezing Bavo Dhooge in ’t Ankerpunt

Geplaatst op 30 september 2016

Lezing Bavo Dhooge in ’t Ankerpunt

Geplaatst op 30 september 2016 via Het Nieuwsblad

Bavo Dhooge is wellicht de veelzijdigste (thriller)auteur van Vlaanderen en met voorsprong de meest productieve. Na “Spaghetti” in 2001, waarvoor hij de schaduwprijs kreeg voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, schreef hij ondertussen zowat 100 boeken waarvan alle titels beginnen met de letter “S”. In zijn reeks rond privé detective Pat Somers (SMAK, Strafschop, Spookbloem, e.a.) zoomde hij vooral in op Gentse couleur locale. Op zondag 16 oktober om 10u30 komt hij naar ’t Ankerpunt in Serskamp voor de lezing “Spanning op de S-Express”.

Omdat Dhooge niet de Gentse Pieter Aspe wilde worden situeerde hij een aantal thrillers in Los Angeles, o.a. “Stiletto Libretto”, waarvoor hij de Diamanten Kogel won in 2009 en “Santa Monica”, winnaar van de Hercule Poirot-prijs in 2013. Zijn boek “Styx” over de gelijknamige on-dode inspecteur (vernoemd naar de rivier die de bovenwereld van de onderwereld scheidt in de Griekse mythologie), met decor Oostende, verscheen in Engelse vertaling bij de gerenommeerde Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster.

Eerder werden al boeken vertaald naar het Russisch, Zuid-Afrikaans en het Thaïs. Bavo Dhooge schreef ook scenario’s voor diverse televisiereeksen. Naast thrillers schrijft hij boeken in diverse genres voor zowel jeugd als volwassenen (waarvan sommigen onder een pseudoniem).

Zijn recentste thriller “Space Rats” heeft science fiction invloeden en speelt zich af in en rond de allereerste commerciële ruimteshuttle met aan boord een gevarieerd en illuster gezelschap. In oktober verscheen alweer een nieuwe thriller “Sand Bag”.

De lezing is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan via de bib op het telefoonnummer 09/366.30.74.

Bron: Het Nieuwsblad Tekst: Wesley Poelman